Officiƫle wedstrijden op F1-circuits als Zandvoort en Spa-Francorchamps
Betaalbaar racen met veel rijtijd

Over Dutch Race Driver Organisation

Nederland heeft er een nieuwe, nationale autosportorganisatie bij. Bekende coureurs, race-instructeurs en ondernemers Danny van Dongen en Dillon Koster gaan een nieuwe uitdaging aan en introduceren drie raceklassen onder de naam Dutch Race Driver Organisation (DRDO).

Veel rijtijd, veel plezier en betaalbaar

‘Deelnemers moeten kunnen genieten van het racen en de competitie, terwijl tegelijkertijd de kosten relatief beperkt worden gehouden. Dat racen geld kost staat overigens niet ter discussie’, volgens Dillon Koster. Hij voegt daar aan toe: ‘wij zagen bovendien een gat in de markt met het racen na werktijd’.

Danny van Dongen is duidelijk over de doelstelling van DRDO: ‘We willen graag een one stop shop zijn. In de lijn van de succesvolle racecursus en business club is het organiseren van races nu een logische vervolgstap. Daarbij richten we ons op een brede doelgroep, die door middel van dit format veel kunnen rijden en plezier kunnen hebben in de autosport.’

Gentlemen drivers in de M3 Cup

Voor zogenoemde ‘gentlemen drivers’, voor wie meedoen prioriteit heeft boven winnen, is de M3 Cup in het leven geroepen. De M3 Cup is bedoeld om veel kilometers te maken met een aantrekkelijke auto. De door Koopman Racing geprepareerde BMW E46 is dan ook bij voorbaat al een succes; voor het seizoen 2022 wordt een startveld van twintig M3’s verwacht.

Breed publiek in de Specialklasse

De derde serie is de Specialklasse waarbij er met heel veel verschillende auto’s geraced kan worden MITS het geluid niet meer is dan 85db! We werken in deze klasse, overigens in alle klassen, met succes(straf)secondes zodat elke deelnemer met bijvoorbeeld een BMW maar ook met een Suzuki Swift of Renault 5 het podium kan betreden.

Raceprogramma

Alle evenementen bestaan uit een vrije training, kwalificatie van in totaal 50 minuten en twee races van ieder 50 min. Daarbij vindt tijdens elke race een verplichte pitstop plaats, zodat er van rijder gewisseld kan worden. Dit biedt de mogelijkheid om twee rijders per auto in te schrijven en zo de kosten per equipe te kunnen delen.

Kalender

DRDO presenteert met zes evenementen op drie circuits direct een volwaardige kalender. Vier daarvan zullen op een doordeweekse avond op Circuit Zandvoort plaatsvinden, waarbij alle klasses in actie komen. Daarnaast maakt DRDO met de M3 Cup en de Specials nog een keer een uitstapje naar het TT Circuit Assen en Spa-Francorchamps.

Reglement

Het sportief en technisch reglement vind je hier

Het Bijzonder Reglement en het tijdschema  voor 3 oktober 2023 vindt u hier en hier

Stand

Klik hier voor de tussenstanden

Club- of EU-licentie halen? Dutch Race Driver Academy!

Nog geen racelicentie? Meld je dan vandaag nog aan bij Dutch Race Driver Academy, onder leiding van de ervaren coureur/instructeur Danny van Dongen. De KNAF-erkende Dutch Race Driver Academy bereidt cursisten in 24 uur voor op het licentie-examen. De Dutch Race Driver Academy heeft inmiddels bijna 3000 coureurs opgeleid. Het slagingspercentage voor het licentie-examen is 95%. Dit hoge slagingspercentage bewijst de unieke, succesvolle werkwijze van de Dutch Race Driver Academy.

De eerstvolgende mogelijkheid om een racelicentie te halen vindt u op de academy pagina.


Sponsors