DRDO: Seizoenfinale in het donker

DRDO: Seizoenfinale in het donker

Geschreven op 11 oktober 2024 om 14:50


De Dutch Race Driver Organisation maakt zich op voor hun finale van het zestiende opeenvolgende succesvolle seizoen. Op dinsdag 15 oktober wordt op het Circuit van Zandvoort beslist wie de kampioenen gaan worden tijdens de Pirelli DRDO Avondraces. De finale van de DRDO wordt traditiegetrouw deels in het donker verreden, wat mogelijk is dankzij de verlichting die Collé zoals elk jaar weer voor de DRDO verzorgt.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto’s: Chris Schotanus


Floortje Snoek is verheugd dat het voor de laatste avondrace weer een mooie startgrid gaat worden. “We verwachten tussen de 30 en de 35 auto’s. Tot en met dinsdagmiddag op deze racedag kan nog worden ingeschreven. Met gemiddeld zo’n 30 auto’s aan de start zijn we blij dat het weer een mooi seizoen is geweest, waar we echt apetrots over zijn.

768Routinier Cor Euser is niet meer in te halen en mag zich nu al kampioen noemen in de Special Plus klasse

Special Plus klasse
In twee van de vier divisies is de beslissing in de titelstrijd al gevallen. Routinier Cor Euser in zijn BMW M3 E46 wist, mede geholpen door zijn dubbele winst in Assen, zijn voorsprong flink uit te bouwen in de Special Plus klasse. Met nog maximaal 44 punten te behalen is zijn voorsprong op tweede man Martijn Wijsman al opgelopen tot 49 punten.

Martijn Wijsman gaat zijn tweede plaats verdedigen

BMW GTR coureur Wijsman moet nog wel achteruit kijken om zijn tweede plaats veilig te stellen. Patrick Grootscholten heeft een achterstand van 21 punten op de Zandvoortse fietsenmaker, dus tweemaal goed scoren is beslist een must.

Patrick Grootscholten in actie

Ook BMW M2 rijder Grootscholten mag geen fout maken, doordat Peter Koelewijn en Daaf Steentjes er alles aan gaan doen om de beker voor de derde plaats in handen te krijgen.

Kevin Jansen mag zich nog geen kampioen noemen

Special klasse
In de Special klasse is het kampioenschap nog niet beslist. MV Motorsport coureur Kevin Jansen heeft in zijn BMW 130i alle wedstrijden meegedaan, en moet nog twee twee resultaten schrappen.

Equipe Benno Kivits/Bertie van Rooij

Dan komt het verschil op equipe Benno Kivits/ Bertie van Rooij, die twee evenement dit seizoen hebben gemist op 33 punten te staan, dus deze strijd ligt nog open. Het BMW M2 duo moet zich echter ook gaan verdedigen tegen Rudy Sluiter en Arie Roosenboom op respectievelijk vier en negen punten achterstand.

Equipe Raimond van Steen/Hans Creemers zijn al kampioen in de Standaard klasse

Standaard klasse
In de Standaard klasse zijn het sympathieke duo Raimond van Steen en Hans Creemers in hun BMW Compact E36 niet meer te achterhalen.

Peter de Roo moet zich verdedigen tegen de jeugdige Henk Vuik jr.

Tweede man Peter de Roo in zijn VW Golf moet er echt alles aan gaan doen om de tiener Henk Vuik jr. achter zich te houden. De jonge Mercedes SLK rijder, die een fantastisch eerste seizoen kent, heeft slechts drie punten achterstand op de tweede plaats.

Henk Vuik jr in actie

Equipe Mark van der Anker/Teun Laan moet zich verweren tegen Robert den Engelsman en Lukas Stiefelhagen

Clio Challenge
In de Clio Challenge ligt nog alles open. Het Witte Raaf team 2 van Mark van der Anker en Teun Laan heeft weliswaar tien punten voorsprong op hun collega team van de Witte Raaf 4, maar kan zich geen fout veroorloven.

Robert den Engelsman en Lukas Stiefelhagen moeten op hun beurt uitkijken voor derde man Maarten Knijnenburg die met zeven punten achterstand op de Witte Raaf 4 nog alle kansen heeft.

Ook Maarten Knijnenburg heeft nog alle kans voor de titel
 

Programma avondrace van aanstaande dinsdag 15 oktober.
15.00 – 16.00 Inschrijven & Keuring
16.30 – 16.45 Rijdersbriefing
17.00 – 17.20 Vrije Training
17.20 – 17.40 Kwalificatie
18.30 – 19.20 Race 1
20.10 – 21.00 Race 2

Tijdens alle races zal een verplichte pitstop plaatsvinden die het mogelijk maakt om van rijder te wisselen.