DRDA: Video's uit het archief

Geschreven op 23 september 2024 om 10:00

Dutch Race Driver Academy (DRDA) bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar. In die tijd zijn er talloze leuke video's gemaakt door cursisten die hun ervaringen vastlegden. Met plezier kijken we terug naar een aantal van deze video's, die een uniek beeld geven van de ontwikkeling van de racecursussen door de jaren heen en de beleving van de deelnemers prachtig in beeld brengen.

De eerste video die we uitlichten, komt van het autoprogramma Gek Op Wielen en is alweer 15 jaar oud. Destijds werd de racecursus nog in één dag afgerond! Deze video biedt een nostalgische terugblik op de vroege jaren van de Academy, met oprichter Danny van Dongen die vertelt over de cursus.

 

Twee jaar later volgde Koopman Racing met een onboard video van de mini sprint races, die onderdeel waren van de racecursus. Deze beelden geven een uniek perspectief vanuit de auto en laten kijkers het gevoel van de cursus door de ogen van een cursist ervaren.

 

Voor de laatste video maken we een sprong naar vijf jaar geleden, toen YouTuber  en Influencer Don Plevier, beter bekend als GameMeneer, zijn DRDA-cursus voltooide. Deze vlog biedt een persoonlijk inzicht in de ervaring van een cursist en toont hoe de cursus er tegenwoordig uitziet. Alleen Circuit Zandvoort ziet er inmiddels weer iets anders uit met de toevoeging van de kom bochten. 

 

We kijken uit naar de volgende video en zijn benieuwd welke nieuwe verhalen onze cursisten de volgende keer vastleggen!