Officiƫle wedstrijden op F1-circuits als Zandvoort en Spa-Francorchamps
Betaalbaar racen met veel rijtijd

Over Dutch Race Driver Organisation

Al meer dan zestien jaar staat de Dutch Race Driver Organisation (DRDO) synoniem voor spannende races en een gemeenschap van gepassioneerde coureurs. Bij DRDO draait alles om de opwinding van het racen en de onderlinge competitie. Ons concept van veel rijden op een avond staat nog steeds hoog in het vaandel. Onze evenementen zijn zo ontworpen dat deelnemers een maximale race-ervaring opdoen in minimale tijd, waardoor de avonden gevuld zijn met actie en spanning.

Veel rijtijd, veel plezier en betaalbaar

"Deelnemers moeten kunnen genieten van het racen en de competitie, terwijl tegelijkertijd de kosten relatief beperkt worden gehouden. Dat racen geld kost staat overigens niet ter discussie", volgens Floortje Snoek. Zij voegt daaraan toe: "wij zagen bovendien een gat in de markt met het racen na werktijd".

Danny van Dongen is duidelijk over de doelstelling van Dutch Race Driver Group: "We willen graag een one-stop-shop zijn. In de lijn van de succesvolle racecursus en business club is het organiseren van races een logische vervolgstap. Daarbij richten we ons op een brede doelgroep, die door middel van dit format veel kunnen rijden en plezier kunnen hebben in de autosport".

Breed publiek in de  vier klassen

Bij DRDO hebben we vier verschillende klassen waarbij er met veel verschillende auto’s geraced kan worden, mits het geluid niet meer is dan 85db! We werken in deze klassen, met succes(straf)secondes zodat elke deelnemer, of je nu met een BMW, Suzuki Swift of Renault Clio 5 rijdt, het podium kan betreden.

Raceprogramma

Alle evenementen bestaan uit een vrije training, een kwalificatie van in totaal 50 minuten en twee races van ieder 50 minuten. Tijdens elke race vindt een verplichte pitstop plaats, zodat er van rijder gewisseld kan worden. Dit beidt de mogelijkheid om twee rijders per auto in te schrijven en zo de kosten per equipe te delen.

Kalender

DRDO presenteert met zes evenementen op twee circuits direct een volwaardige kalender. Vier daarvan zullen op een doordeweekse avond op Circuit Zandvoort plaatsvinden, waarbij alle klassen in actie komen. Daarnaast maakt DRDO met elke klasse apart nog een keer een uitstapje naar TT Circuit Assen.

Reglement

Het sportief en technisch reglement vind je hier

Het Bijzonder Reglement voor 2024 vindt u hier

Het tijdschema van Zandvoort hier

Uitslagen

De kampioenschapstand vind je hier

De uitslagen vind je  hier 

Racelicentie halen? Dutch Race Driver Academy!

Nog geen racelicentie? Meld je vandaag nog aan bij Dutch Race Driver Academy, onder leiding van de ervaren coureur/instructeur Danny van Dongen. De KNAF-erkende Dutch Race Driver Academy bereidt cursisten in 24 uur voor op het licentie-examen. De Dutch Race Driver Academy heeft inmiddels bijna 3000 coureurs opgeleid met een slagingspercentage van 95%. Dit hoge slagingspercentage bewijst de unieke, succesvolle werkwijze van de Dutch Race Driver Academy.

De eerstvolgende mogelijkheid om een racelicentie te halen vindt u op de academy pagina.


Sponsors