DRDO: Interview - Netwerk en maatwerk maakt racen belangrijk voor Peter Koelewijn

Geschreven op 22 mei 2024 om 16:50

Tekst: Gerrie Hoekstra

Fotografie: Chris Schotanus

Netwerk
In het dagelijkse leven is Peter Koelewijn eigenaar van autoschadeherstelbedrijf Koelewijn Autoschade uit Winkel. Een bedrijf wat maatwerk levert voor de zakelijke en particuliere autoschades maar ook klassiekers vakkundig herstelt. Met zijn aparte schadebedrijf Koelewijn Caravan en Camperschade BV heeft hij ook de technische kennis en de passie in huis om caravans of campers te herstellen. Een unieke discipline is het vakkundig herstellen van recreatievoertuigen, microcars en alle soorten raceauto’s. “Ik race natuurlijk al een flink aantal jaren en spreek veel met rijders en teams. Ik heb mijn netwerk bij de DRDO flink kunnen uitbreiden, waardoor vele kleine, maar ook grote teams hun schades bij mij laten herstellen”.

Autocross
“Ik heb vanaf mijn 17de jaar aan autocross gedaan bij ons in de buurt en prachtige wedstrijden gereden op St. Maarten, Callantsoog en in Winkel. Ik begeleid nu mijn zonen in deze tak van de autosport. Mijn zoon van tien Noud rijdt in de Mini Buggy Cup en mijn middelste zoon Wess van 14 in de Junior Buggy klasse. Mijn oudste zoon Finn van 16 reed ook, maar heeft nu gekozen voor het voetbal, maar ik weet bijna zeker dat hij toch weer een keer gaat rijden. Mijn vader Fred is trots op zijn kleinkinderen en gaat eigenlijk altijd mee”.

Trots
“Begin jaren 2000 heb ik een VW Golf uit de Merwede Cup gekocht en heb daar met vrij rijden evenementen mee gereden. Het opbouwen van mijn bedrijf had daarna prioriteit en ben een aantal jaren gestopt. In 2013 begon het racevirus toch weer te kriebelen. Hein Koopman had een BMW M3 cup auto staan en ik was gelijk verkocht. Ik heb de auto, waar ik nu nog steeds mee race, aangeschaft en reed mijn eerste wedstrijd daarmee in het Winter Endurance Kampioenschap. Tijdens de donkere Finaleraces van 2014 maakte ik mijn debuut bij de DRDO op Circuit Zandvoort, om het jaar daarna mijn eerste volledige seizoen te rijden. Ik heb dat jaar heel veel geleerd, met af en toe een podium, maar onwijs veel lol gehad. Het viel mij gelijk op dat ik mee kon komen met de snelle auto’s. Wat ik nooit meer ga vergeten is mijn eerste winst op Circuit Zolder in 2016. In dat jaar en het jaar 2017 werd ik kampioen in de M3 Cup van de DRDO, een prestatie waar ik trots op ben. We hadden toch een startveld van tien gelijkwaardige auto’s in deze M3 Cup. Ongelofelijk gaaf om daarvan twee jaar op een rij de beste te zijn”.

Toekomst
“Ik blijf altijd in de DRDO rijden, eventueel samen met mijn zoons. Ook blijf ik rijden bij Koopman Racing. Ik ben apetrots op Hein wat hij tot nu toe voor elkaar heeft gebracht. Ik hoop dat de BMW M3 Cup weer terugkomt als aparte klasse. Het startveld stijgt gelukkig weer, het moet toch mogelijk zijn om een flink aantal M3’s weer aan de start te krijgen”.

De Dutch Race Driver Organisation organiseert op dinsdag 28 mei op Circuit Zandvoort haar tweede evenement. Het bijzondere concept met een vol raceprogramma op één avond is nog altijd zeer in trek, wat wel blijkt uit het feit dat steeds meer gerenommeerde teams zich inschrijven voor de wedstrijden. Het concept staat al jaren als een huis en dat komt uiteraard door de gezelligheid, spannende duels met respect voor elkaar, betaalbaar racen en een intensief programma in drie klassen. Lekker veel racen en geen gedoe is het motto!