Verrassende winnaars op een mooie DRDO zomeravond

Verrassende winnaars op een mooie DRDO zomeravond

Geschreven op 10 January 2020 om 10:45

3S3A7144
Kwalificatie
Al snel werd duidelijk dat het gevecht om de poleposition ging tussen Tom van der Zwet in de Dayvtec BMW 240i en de Porsche Cayman GT4CS van Steven van Rhee. 

3S3A7045
In de slotfase dook Van der Zwet in zijn laatste ronde nipt onder de 1:52.803 die Van Rhee had genoteerd. De eerste vijf startposities waren voor rijders uit de Specials+. 

3S3A7150
In de klasse M3 was equipe Van der Linden-Peene hun maatje Peter Koelewijn te snel af. Vader Jean-Pierre en zoon Jaxon Verhoeven waren de snelste bij de Specials en Han Kolenaar positioneerde zijn Mazda MX-5 op de beste positie bij de Standaard klasse.

0P4A7921

Race 1
Vanaf pole had Van der Zwet een prima start, Van Rhee daarentegen kwam slecht weg en viel terug naar de vierde plek. 

0P4A7333
Al snel lag hij echter weer tweede, maar Van der Zwet was los en ging tot aan zijn pitstop riant aan de leiding. Van Rhee nam de koppositie over en de verwachting was dat Van der Zwet na het sluiten van de pitwindow de leiding weer over zou nemen, maar toen betekenden softwareproblemen het einde van de race van de BMW 240i. "Er komt een update, maar helaas hebben we die niet op tijd voor deze race", verklaarde Davy Lemmens.

3S3A7368
Peter Koelewijn nam de algemene leiding over en bracht zijn BMW M3 ook als eerste over de finish, ruim 22 seconden later gevolgd door Steven van Rhee die daarmee de winnaar was bij de Specials+.

3S3A7257
Bij de Specials was de zege voor vader en zoon Verhoeven, in de Standaard klasse profiteerde equipe Creemers-Van Steen van een tweede pitstop van Han Kolenaar, die desondanks tweede werd.

3S3A7218
Race 2
Ook in de tweede race begonnen Van der Zwet en Van Rhee aan de kop van het veld. Zeven ronden lang reed de witte BMW 2401i aan de leiding, maakte zijn pitstop en toen waren het na tien ronden dezelfde software problemen die zijn Waterloo werden. 

3S3A7650
Steven van Rhee reed ook nu enkele ronden op kop, maar een wonderlijke samenloop van omstandigheden kregen vat op het verloop van deze race.

3S3A7263

Terwijl een deel van de rijders de pitstop al gemaakt had ontstond er een code 60 situatie op de baan en daardoor werd alles door elkaar gehusseld. Met de successeconden die sommige rijders wel en andere niet hadden kwam na 17 ronden Theobert van Boven uit de Specials als eerste over de finish, voor Bas Barenbrug uit dezelfde klasse.

Wessel Sandkuil kwam als derde over de meet en won daarmee bij de M3´s, Van Rhee won in de Specials+. Equipe Creemers-Van Steen was opnieuw de snelste in de Standaard klasse.