Wil jij ook een racelicentie?

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Op volle snelheid over het circuit

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Uitgebelanceerde begeleiding

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Slagingspercentage van 95%

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Gedreven instructeurs met passie voor autosport

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Voor de rest van je leven een betere automobilist

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven

Behaal in 24 uur

Je officiële racelicentie € 999

Titelstrijd DRDO staat ‘hete herfst’ te wachten

06-09-17 | Zandvoort, 29 augustus 2017. Met acht racewinnaars tijdens het evenement op Circuit Zandvoort liet de Dutch Race Driver Organisation zich weer van zijn competitieve kant zien. Met nog twee evenementen te gaan, is met name de strijd om de titels in de DRDO BMW M3 Cup en de Standaardklasse nog lang niet beslist.

De DRDO verwelkomde op een zomers Circuit Zandvoort traditioneel enkele nieuwe rijders. Vader en zoon Jim en Thijs Raaymakers bestuurden de Renault Clio van de zeer ervaren Jim. De pas 15-jarige Thijs verruilde zijn reguliere raceauto voor zijn eerste race in de snelle Cup-auto. “Desondanks is hij nu al sneller dan ik”, constateerde Jim. Zijn eerste kennismaking met de DRDO beviel hem prima. “De sfeer is goed en alles is goed geregeld.”

Grote glimlach

Gert-Jan Zantingh en Daan Meijer (VW Golf TDi) vormen een trouwe, enthousiaste equipe binnen de DRDO. Deze keer verving de 19-jarige Julian Meijer zijn vader. “Ik heb drie jaar geleden mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy”, aldus de debutant. “Vandaag rijd ik mijn allereerste races.” Succes bleef niet uit. Na een duel met Ruud Steeghs (Peugeot 205) kwam Julian in de eerste race als derde over de finish. “Het was een leuke strijd”, blikte hij met een grote glimlach op zijn race terug. “Dit is een mooi debuut!”

Porsche Cayman

DRDO-routinier Ruud Sluiter kennen we onder meer van zijn Porsche 944. Hij maakt al sinds 2012 deel uit van de DRDO-familie. Deze keer verscheen hij met zijn fraaie Porsche Cayman aan de start. “Dit wordt mijn eerste optreden met mijn nieuwe auto”, vertelde hij. De even fraaie als snelle sportwagen trekt veel belangstelling, constateerde hij. “We hopen dat er volgend jaar meer Caymans aan de start verschijnen.”

Twee keer Floris Dullaart

De DRDO BMW M3 Cup eindigde twee keer in een zege van Floris Dullaart. In de eerste race voerde hij het M3-veld van start tot finish aan, in de tweede race moest hij alleen in de prille beginfase zijn meerdere erkennen in regerend kampioen Peter Koelewijn.

In de eerste helft van de eerste race stal de strijd om de tweede plek de show. Rondenlang vochten Jeroen de Bresser, Freddy Schaap, Peter Koelewijn en de equipe Emile Drummen – Ronald Friederich een mooi duel uit. Emile en Ronald hadden de minste ‘successeconden’ verzameld tijdens de voorgaande evenementen, hun verplichte pitstop duurde dus het kortst. Het duo kwam als tweede over de finish, gevolgd door Freddy Schaap.

Spannende titelstrijd

In de tweede race werd een mooie inhaalrace van Peter Koelewijn beloond. Hij moest een extra pitstop maken vanwege een loshangende bumper en viel daardoor terug. Uiteindelijk werd hij toch nog tweede. Freddy Schaap kwam ook deze keer als derde over de finish.

Met nog vier races te gaan is de strijd om de titel erg spannend. Regerend kampioen Peter Koelewijn heeft maar drie puntjes achterstand op de nieuwe klassementsaanvoerder Floris Dullaart.

Deurkruk aan deurkruk

De strijd in de Specialsklasse was erg leuk, zowel voor de hoofdrolspelers achter het racestuur als voor de toeschouwers.

André Seinen en Alexander Berger (beiden BMW 130i) gaven elkaar in de eerste race geen duimbreed toe. Alexander leek de strijd te gaan winnen, maar door versnellingsbakproblemen moest hij in de allerlaatste ronde toezien hoe André met de zege ging strijken. Het verschil, na 21 ronden racen, bedroeg slechts twee seconden.

Jan Willem van Stee (BMW 130i) stelde het brons veilig.

Ook in de tweede race maakten Seinen en Berger er een mooie show van. Letterlijk deurkruk aan deurkruk stoven ze ronde na ronde over het circuit. Deze keer was het Jan Willem van Stee die profiteerde van zijn kortere pitstop. Hij won, vlak voor zijn beide teamgenoten.

André Seinen lijkt in een fauteuil op weg naar de titel te rijden. Hij heeft een grote voorsprong opgebouwd, niet in de laatste plaats dankzij vijf zeges dit seizoen.

Mooie duels

In de standaardklasse zat het venijn in de staart. In de eerste race leek de equipe Laurens Gooshouwer – Diederik ten Cate (BMW Compact) op weg naar hun eerste DRDO-zege. In de laatste ronde zag het ervaren duo Hans Creemers – Raimond van Steen echter toch nog kans om de zege veilig te stellen met hun BMW Compact. Hun marge op de finishstreep bedroeg, na bijna 50 minuten racen, een seconde.

Gert-Jan Zantingh en Julian Meijer stelden zoals vermeld de derde plaats veilig.

Laurens en Diederik namen in de tweede race revanche. Ze reden bijna de hele race op kop, deze keer ook op het moment dat de finishvlag viel. Ruud Steeghs eindigde als tweede, zijn eerste podiumplaats dit seizoen. De strijd om de derde plaats werd pas op de finishlijn beslist. De equipe Creemers – van Steen bleef Gert-Jan Zantingh en Julian Meijer welgeteld 0,234 seconde voor!

De strijd om het kampioenschap is net zo spannend. Martin de Weerd leidt met 138 punten, vlak voor Hans en Raimond (128) en Robert den Engelsman (121).

Twee keer Henrik Hoeffner

Henrik Hoeffner stelde twee keer de overallzege veilig met zijn BMW M3 E92. Zijn tweede zege was het resultaat van een mooie inhaalrace; de ‘Deense Nederlander’ startte vanuit de pitstraat en begon de race dus als laatste.

Met zijn dubbelzege won Hoeffner automatisch ook twee keer de klasse Specials Plus. Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek (BMW M3 GTR) eindigden twee keer als tweede in hun klasse. Na pech in de eerste race, revancheerde het duo zich fraai met de derde plaats algemeen in de tweede race.

 

Volgende evenement: zondag 15 oktober, TT Circuit Assen

 

Uitslagen:

DRDO BMW M3 Cup:

Race 1: 1. Floris Dullaart, 21 ronden. 2. Emile Drummen – Ronald Friederich, op 58.187 sec.; 3. Freddy Schaap, op 1:14.924.

Race 2: 1. Floris Dullaart, 24 ronden; 2. Peter Koelewijn, op 49.393 sec.; 3. Freddy Schaap, op 58.526.

 

Stand na 10 races: 1. Floris Dullaart 160 punten; 2. Peter Koelewijn 157; 3. Emile Drummen – Ronald Friederich 132.

 

DRDO Specials Plus:

Race 1: 1. Henrik Hoeffner, BMW M3 E92, 21 ronden. 2. Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek, BMW M3 GTR, op 15 ronden.

Race 2: 1. Henrik Hoeffner, 24 ronden. 2. Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek, op 1:08.907

 

Stand na 10 races: 1. Cees Lubbers 154 punten; 2. Henrik Hoeffner 124; 3. Leon Rijnbeek 78.

 

DRDO Specials:

Race 1: 1. André Seinen, BMW 130i, 21 ronden. 2. Alexander Berger, BMW 130i, op 2.420 sec.; 3. Jan Willem van Stee, BMW 130i, op 16.062.

Race 2: 1. Jan Willem van Stee, 24 ronden; 2. Alexander Berger, op 3.874 sec.; 3. André Seinen, op 6.513.

 

Stand na 10 races: 1. André Seinen 170 punten; 2.  Pim Kievit en Nick von Dincklage, VW Golf TDi, 101; 3. Alexander Berger 98.

 

DRDO Standaardklasse:

Race 1: Hans Creemers en Raimond van Steen, BMW Compact, 20 ronden; 2. Laurens Gooshouwer en Diederik ten Cate, BMW Compact, op 1.349 sec.; 3. Gert-Jan Zantingh en Julian Meijer, VW Golf TDi, op 36.846.

Race 2: 1. Laurens Gooshouwer en Diederik ten Cate, 23 ronden; 2. Ruud Steeghs, Peugeot 205, op 1 ronde; 3. Hans Creemers en Raimond van Steen, op 1 ronde.

 

Stand na 10 races: 1. Martin de Weerd 138 punten; 2. Hans Creemers en Raimond van Steen 128; 3. Robert den Engelsman 121.CY7H8226

Globale programma-onderdelen

Begeleiding

Per cursus zijn er 20 coureurs / instructeurs die je begeleiden

Circuittraining

Uitgebreide briefing baankennis door instructeurs

Theorieles

Inns & outs van de regels op en langs de baan

Praktijkles

Met de racewagen de theorie in praktijk brengen op de baan

Lunch

Verzorgde lunch met de medecursisten en instructeurs

Wagenbeheersing

Verschillende soorten voertuigbeheersings techniek

Advies & Coaching

Advies en begeleiding voor vervolgtraject in de autoracerij

Examens

Intensieve kwaliteitstoets met slagingspercentage van 95%

Kalender

26 & 27 March 2020 Inschrijven
25 & 26 May 2020

-

15 & 16 June 2020

-

15 & 16 September 2020

-

16 & 17 November 2020

-


Nieuws

Joel Beukers gaat voor Goud!

Seizoen 2019

Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist