Wil jij ook een racelicentie?

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Op volle snelheid over het circuit

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Uitgebelanceerde begeleiding

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Slagingspercentage van 95%

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Gedreven instructeurs met passie voor autosport

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Voor de rest van je leven een betere automobilist

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven

Behaal in 24 uur

Je officiële racelicentie € 999

Kom op 25 augustus kennismaken met de DRDO!

CY7H8692

Goed nieuws: het einde van de zomervakantie nadert. Zwembroek uit, raceoverall aan! Op dinsdag 25 augustus is de zomerstop van de Dutch Race Driver Organisation eindelijk voorbij. De organisatie verwacht circa 30 auto’s op Circuit Park Zandvoort. Licentiehouders met of zonder ervaring zijn van harte welkom om mee te racen en, vooral, mee te genieten.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto’s: PR

Het vijfde seizoen van de Dutch Race Driver Organisation verloopt succesvol. Om met het belangrijkste te beginnen: de sfeer is ouderwets goed. De deelnemers aan de DRDO racen voor hun plezier, dus het streven is om elke race weer met een lach op je gezicht uit je raceauto te stappen.
Met gemiddeld 28 auto’s tijdens de eerste vier evenementen is een goede competitie gewaarborgd. Voorin, middenin en achterin het veld wordt er fel en fair gestreden. De DRDO staat ook bekend als de klasse waarin het plaatwerk het minst te verduren heeft.

CY7H7279

Spanning in BMW M3 Cup
Na acht races voeren Dennis van der Linden en Herman Peene het tussenklassement van de DRDO BMW M3 Cup aan. Het duo wil dolgraag kampioen worden, na de tweede plaats in het kampioenschap in 2013 en de derde plek vorig jaar. De titelstrijd is echter nog helemaal open. Menno van de Grijspaarde volgt op slechts 12 punten, Ziad Geris op 16 punten van de klassementsaanvoerders. Des te meer races de mannen in de voorhoede op het podium eindigen, des te meer ‘successeconden’ zij verzamelen. Een overwinning is al goed voor 15 extra, tergend langzaam verlopende seconden tijdens de verplichte pitstop. Dat biedt kansen voor de achtervolgers.

CY7H7518

Op weg naar titelprolongatie
Alexander Berger is regerend kampioen in de klasse Specials Plus, de klasse voor toerwagens met maximaal 1 pk per 3,75 kilo. Met nog drie evenementen te gaan, lijkt Berger op weg naar een nieuwe titel. Met zijn BMW 130i won hij inmiddels al drie races en stond hij in totaal zeven keer op het erepodium.
Mede dankzij de successeconden zijn er al vijf verschillende winnaars gehuldigd in de klasse Specials Plus. Na Milan Dontje en Cas Renders (beiden BMW 130i) en Bas Barenbrug (BMW M3 E36) grepen Martin Zegers en Jan Peter van Leeuwen hun eerste overwinning met hun BMW M3 GTR.
Jeroen de Roode en Hans Creemers wachten nog op hun eerste zege van het seizoen. De kampioenen van 2012 en de huidige nummers drie in de tussenstand delen een BMW 330 E30.

38 deelnemers
De Specialsklasse trekt dit seizoen de meeste deelnemers. Tot nu toe hebben er al 38 coureurs met in totaal 27 auto’s aan één of meer evenementen deelgenomen. De klasse voor toerwagens met maximaal 1 pk per 5 kilo is niet alleen qua competitie aantrekkelijk. Een geschikte auto voor de klasse, zoals een BMW E30 of een Seat Ibiza TDi, vraagt om een beperkt budget. Equipes die hun auto delen met één of twee andere rijders, kunnen ook de kosten delen.

CY7H6924

Pim Kievit en Nick von Dincklage hebben hun zinnen op het kampioenschap gezet. Met hun VW Golf TDi hebben ze inmiddels een voorsprong van maar liefst 44 punten op hun achtervolger Thierry Köhler, die zijn punten bij elkaar sprokkelde met een Seat Ibiza TDi en een VW Golf TDi. Daarachter volgen de equipe Peter Koopman – Gerard van Schajik en Gert Jan Zantingh, ook met een VW Golf TDi.
Raimond van Steen, vorig jaar runner-up in de Specialsklasse, staat vijfde met zijn BMW Compact en is daarmee aanvoerder van de BMW-brigade. Het jonge trio Bouke van Steen (inderdaad, de zoon van Raimond), Thim Koemans en Jorn van der Kuil volgt op twee puntjes met hun BMW E30.

Doe mee of kom kijken
Nieuwe deelnemers met een geschikte auto zijn van harte welkom om kennis te maken met de DRDO. Het maakt niet uit of je geen of veel ervaring hebt. Alleen kijken kan natuurlijk ook. De toegang is gratis. De vrije training begint rond kwart over vijf, de eerste race gaat om circa kwart voor zeven van start.

Globale programma-onderdelen

Begeleiding

Per cursus zijn er 20 coureurs / instructeurs die je begeleiden

Circuittraining

Uitgebreide briefing baankennis door instructeurs

Theorieles

Inns & outs van de regels op en langs de baan

Praktijkles

Met de racewagen de theorie in praktijk brengen op de baan

Lunch

Verzorgde lunch met de medecursisten en instructeurs

Wagenbeheersing

Verschillende soorten voertuigbeheersings techniek

Advies & Coaching

Advies en begeleiding voor vervolgtraject in de autoracerij

Examens

Intensieve kwaliteitstoets met slagingspercentage van 95%

Kalender

11 & 12 February 2020 Inschrijven
26 & 27 March 2020 Inschrijven
23 & 24 April 2019

Vol

25 & 26 June 2019

Vol

24 & 25 September 2019

Vol


Nieuws

Joel Beukers gaat voor Goud!

Seizoen 2019

Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist