Wil jij ook een racelicentie?

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Op volle snelheid over het circuit

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Uitgebelanceerde begeleiding

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Slagingspercentage van 95%

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Gedreven instructeurs met passie voor autosport

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Voor de rest van je leven een betere automobilist

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven

Behaal in 24 uur

Je officiële racelicentie € 999

DRDO: Competitie viert hoogtij in DRDO

CY7H3404
10-06-16 | Het derde evenement van de Dutch Race Driver Organisation stond in het teken van leuke, spannende duels om de podiumplaatsen. Op een zonnig Circuit Park Zandvoort behaalden Marc Dijkhuis, Bastiaan Barenbrug, Michael Hermans en Marloes Dijkhuis een dubbelzege in hun klasse. De DRDO houdt ook dit jaar weer een traditie in stand: in de strijd om de titels zijn de verschillen minimaal! 

Jan Willem van Stee maakte zijn racedebuut met zijn BMW 130i. “Ik heb samen met mijn teamgenoot André Seinen mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy”, vertelde hij. “Daarna hebben we samen bij de Business Club ervaring opgedaan.”

Na de Dutch Race Driver Business Club vond het duo het tijd voor de volgende stap: écht racen bij de DRDO. “Ik vind dit heel spannend”, gaf Van Stee toe. “Maar ik heb het erg naar mijn zin. Racen bij de DRDO is heel leuk en de sfeer is relaxed.”
De debutant werd twee keer als zevende geklasseerd in de klasse Specials Plus. André Seinen, die zijn eerste races tijdens de DRDO-seizoenstart in april reed, eindigde met een vierde en vijfde plaats bijna op het podium. “We zijn hier met een leuke ploeg mensen”, complimenteerde hij zijn teamgenoten en de medewerkers van het Day V Tec raceteam. “Verder is dit voor mij pure ontspanning.”

BX5C6276

Meteen snel
Floris Dullaart maakt dit jaar zijn autosportdebuut, maar dat weerhoudt hem er niet van om meteen in de voorhoede van de DRDO BMW M3 Cup mee te strijden. Zijn allereerste race, tijdens de opening van het DRDO-seizoen in april, eindigde meteen op het podium. Na zes races heeft hij drie tweede plaatsen en een derde plek op zijn race-CV staan. Ook Floris leerde de fijne kneepjes van het race-vak tijdens de racecursus van de Dutch Race Driver Academy. “Racen bij de DRDO is heel leuk”, stelde hij vast. “De sfeer is perfect. Bovendien is de DRDO betaalbaar in vergelijking met andere raceseries.”
CY7H3428
Dennis van der Linden reed in de eerste helft van de race nog voor Marc Dijkhuis

Dubbelzege Marc Dijkhuis
In het eerste deel van de eerste race lag Dennis van der Linden op kop. De regerend kampioen in de DRDO BMW M3 Cup eindigde in de eerste vier races telkens op het ereschavot. Bij de DRDO betekent dat: successeconden. Tijdens de verplichte pitstop moest Dennis 40 seconden langer stilstaan dan de standaard stop. Marc Dijkhuis profiteerde. Na de pitstops reed de kampioen van 2014 onbedreigd naar de zege. Floris Dullaart eindigde als tweede, voor Dennis.
De tweede race was in de voorhoede een herhaling van de eerste manche. Ook deze keer voerde Dennis het veld aan tot de pitstops, ook deze keer moest hij toekijken hoe Marc na de stops de koppositie overnam en als winnaar over de finishlijn kwam.

CY7H3595
Marc Dijkhuis

Spannende duels
De strijd om de overige podiumplaatsen was erg spannend. Na de pitstops had de equipe Jonas en Boris Wintermans de tweede plaats in handen, maar die werd al snel overgenomen door Floris Dullaart. In de slotfase vond Dennis van der Linden de aansluiting bij de BMW van de gebroeders. Rondenlang reden de BMW’s als aan een touwtje over het circuit, een duel dat uiteindelijk in het voordeel van Jonas en Boris werd beslist. Hun marge na 50 minuten racen: 0,349 seconde!
Dullaart kreeg zijn tweede plek ook niet cadeau, zijn voorsprong op zijn achtervolgers bedroeg niet meer dan een ruime seconde.
Dennis van der Linden behield de leiding in de tussenstand, maar zijn voorsprong op Dullaart, Peter Koelewijn en de gebroeders Wintermans is maar een voorsprongetje. Goed nieuws voor Dennis: tijdens de volgende races krijgen Marc Dijkhuis en Floris Dullaart een flink aantal ‘successeconden’ voor hun kiezen!

Twee overwinningen Bastiaan Barenbrug

In de klasse Specials Plus zijn de snelste deelnemers goed aan elkaar gewaagd. De eerste vier races van de DRDO leverden al drie verschillende winnende equipes op. Bastiaan Barenbrug (BMW M3 E36) staat nu ook op deze erelijst vermeld. Hij moest hard voor zijn beide zeges werken. In de eerste race had hij het rondenlang zwaar aan de stok met Alexander Berger (BMW 130i). Na de pitstops had Barenbrug een flinke voorsprong op zijn tegenstander opgebouwd. Hans Creemers en Jeroen de Roode stelden de laatste podiumplaats veilig met hun BMW 330 E30.
BX5C6569
Mooie strijd tussen Bastiaan Barenbrug, Alexander Berger en Cas Renders

In de beginfase van de tweede race vochten niet alleen Barenbrug en Berger om de overwinning. Ook Cas Renders (BMW 130i) mengde zich nadrukkelijk in de strijd. Het drietal streed ronde aan ronde om elke millimeter asfalt, met in hun kielzog vierde man Robin Vogel (VW Golf TDi).
Na de pitstops sloeg Barenbrug een gaatje met de teamgenoten Berger en Renders, die nog altijd in een felle strijd verwikkeld waren. Helaas viel Alexander kort voor de finish uit, daarmee was de strijd beslist. Robin Vogel profiteerde, de laatste podiumplek was voor hem.

Hans en Jeroen delen de eerste plek in de tussenstand met Pim Kievit en Nick von Dincklage, de regerend kampioenen in Specialklasse.

BX5C6211


Maximaal resultaat Michael Hermans

In de eerste race leek Michael Hermans lange tijd op weg naar de tweede plaats in de Standaardklasse. In de slotfase zag hij echter toch nog kans om zijn BMW Zilhouette langs de leidende BMW Compact van vader en zoon Raimond en Bouke van Steen te sturen. Op de finishlijn had Hermans een voorsprong van een ruime seconde op zijn achtervolgers. En dat na 50 minuten racen! De derde plaats was voor Gert-Jan Zantingh en Daan Meijer (VW Golf TDi).
Hermans lag in de tweede wedstrijd wel van start tot finish op kop. Raimond en Bouke stelden wederom het zilver veilig, de derde plek ging naar Leen in ‘t Veld en Gerben van der Veen met hun Seat Ibiza TDi.

BX5C6235

Hermans leidt de dans om de titel, maar ook in de Specialsklasse geldt dat de verschillen minimaal zijn. Egbert Ellenkamp, de kampioen van 2014, staat tweede met een achterstand van maar drie puntjes.

BX5C6430

Mama wint
Marloes Dijkhuis, sinds enkele maanden moeder, maakte haar rentree in de DRDO. De kampioen van 2012 en 2014 in de toenmalige Dieselklasse liet zien dat ze nog steeds competitief is. Ze won twee keer op rij de Standaardklasse met haar BMW 120d.
Robert Heuser (VW Golf TDi) liet zien hoe goed de sfeer in de DRDO is. De Seat Ibiza TDi van René Oudshoorn ging tijdens de training stuk. “Kom maar met mij rijden”, bood Robert de pechvogel aan. De gelegenheidsequipe eindigde twee keer op het podium: als tweede (eerste race) en als derde.
De andere ereplaatsen waren voor Jan van der Voort (BMW E30) en de equipe Peter Koopman – Gerard van Schajik (VW Golf TDi).

Volgende evenement: dinsdag 5 juli, Circuit Park Zandvoort

Uitslagen:

DRDO BMW M3 Cup:
Race 1: 1. Marc Dijkhuis; 2. Floris Dullaart, op 22.773 sec; 3. Dennis van der Linden, op 30.286.
Race 2: 1. Marc Dijkhuis; 2. Floris Dullaart, op 23.401 sec.; 3. Jonas en Boris Wintermans, op 24.746.

Stand na zes races: 1 Dennis van der Linden 105; 2. Floris Dullaart 93; 3. Peter Koelewijn 91.

DRDO Specials Plus:
Race 1: 1. Bastiaan Barenbrug, BMW M3 E36; 2. Alexander Berger, BMW 130i, op 18.186 sec. 3. Hans Creemers en Jeroen de Roode, BMW 330 E30, op 1:04.422.
Race 2: 1. Bastiaan Barenbrug; 2. Cas Renders, BMW 130i, op 18.741 sec. ; 3. Robin Vogel, VW Golf TDi, op 48.942.

Stand na zes races: 1. Pim Kievit en Nick von Dincklage / Hans Creemers en Jeroen de Roode 94; 3. Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek 56.

DRDO Specialsklasse:
Race 1: 1. Michael Hermans, BMW Zilhouette; 2. Raimond en Bouke van Steen, BMW Compact, op 1.357 sec. ; 3. Gert-Jan Zantingh en Daan Meijer, VW Golf TDi, op 31.859.
Race 2: 1. Michael Hermans; 2. Raimond en Bouke van Steen, op 19.596 sec.; 3. Leen in ‘t Veld en Gerben van der Veen, Seat Ibiza TDi, op 34.059.

Stand na zes races: 1. Michael Hermans 87; 2. Egbert Ellenkamp 84; 3. Raimond van Steen 65.

DRDO Standaardklasse:
Race 1: 1. Marloes Dijkhuis, BMW 120d; 2. Robert Heuser en René Oudshoorn, VW Golf TDi, op 1 ronde; 3. Jan van der Voort, BMW E30, op 1 ronde.
Race 2: 1. Marloes Dijkhuis; 2. Peter Koopman en Gerard van Schajik, VW Golf TDi, op 1 ronde; 3. Robert Heuser en René Oudshoorn, op 1 ronde.

Globale programma-onderdelen

Begeleiding

Per cursus zijn er 20 coureurs / instructeurs die je begeleiden

Circuittraining

Uitgebreide briefing baankennis door instructeurs

Theorieles

Inns & outs van de regels op en langs de baan

Praktijkles

Met de racewagen de theorie in praktijk brengen op de baan

Lunch

Verzorgde lunch met de medecursisten en instructeurs

Wagenbeheersing

Verschillende soorten voertuigbeheersings techniek

Advies & Coaching

Advies en begeleiding voor vervolgtraject in de autoracerij

Examens

Intensieve kwaliteitstoets met slagingspercentage van 95%

Kalender

11 & 12 February 2020 Inschrijven
26 & 27 March 2020 Inschrijven
23 & 24 April 2019

Vol

25 & 26 June 2019

Vol

24 & 25 September 2019

Vol


Nieuws

Joel Beukers gaat voor Goud!

Seizoen 2019

Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist