Wil jij ook een racelicentie?

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Op volle snelheid over het circuit

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Uitgebelanceerde begeleiding

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Slagingspercentage van 95%

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Gedreven instructeurs met passie voor autosport

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Voor de rest van je leven een betere automobilist

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven

Behaal in 24 uur

Je officiële racelicentie € 999

Nieuwe seizoen DRDO begint met fotofinish

05-05-17 | Zandvoort, 2 mei 2017. Het nieuwe raceseizoen van de Dutch Race Driver Organisation is van start gegaan met een even spannend als gezellig evenement op Circuit Zandvoort. In de eerste race liet de DRDO zich meteen van zijn meest competitieve kant zien; Peter Koelewijn won na een fotofinish, slechts 0,027 seconde voor tweede man Cor Euser. Over competitie gesproken: na twee races hebben al acht DRDO-rijders een zege behaald!

De DRDO verwelkomde diverse nieuwe deelnemers, waaronder de net 16-jarige Jaxon Verhoeven. “Ik heb eind vorig jaar de racecursus van de Dutch Race Driver Academy gevolgd. Nu sta ik aan de start van mijn eerste races”, aldus de jonge coureur. Hij komt in actie met een Renault Clio Cup-auto van het Certainty Racing Team. “De DRDO is een goede klasse om ervaring op te doen”, vindt hij. “Ik neem dit seizoen deel aan alle evenementen op het circuit van Zandvoort.”

De broers Barry en Stefan Schoehuijs behoorden ook tot de debutanten. Via de Dutch Race Driver Academy en de Dutch Race Driver Business Club groeiden ze door naar de DRDO. “Bij de Business Club hebben we de nodige circuitervaring opgedaan”, vertelde Barry. “We hebben daar veel geleerd van de ervaren instructeurs. Vandaag maken we ons racedebuut met onze compleet standaard BMW 3-serie met rechts stuur. We hebben er op dit moment alleen nog maar een rollbar ingebouwd. Het racen bevalt ons heel goed.”

Hoogspanning

De eerste race was spannend van start tot finish. Routinier Cor Euser nam na een kwart van de race de koppositie in, gevolgd door Peter Koelewijn en Floris Dullaart (allen DRDO BMW M3 Cup). Koelewijn reed ronde na ronde slechts enkele meters achter Euser. De regerend BMW M3 Cup-kampioen leek genoegen te moeten nemen met de

tweede plaats, tot hij er in de allerlaatste meters van de race toch nog in slaagde om Euser te passeren. Zijn voorsprong op de finishlijn bedroeg welgeteld 0,027 seconde. Dullaart passeerde slechts 0,3 seconde later als derde de finish. Euser had genoten, ondanks dat de zege hem op het laatste moment door de vingers glipte. “Het was een leuke race. In de laatste bocht werd ik opgehouden door een achterligger, dat kostte mij snelheid en daarmee de overwinning.”

Klasse apart

In de tweede race was Daan van Kuijk (DRDO BMW M3 Cup) een klasse apart. De jonge coureur pakte in de tweede ronde de leiding en bouwde zijn voorsprong vervolgens foutloos verder uit. Na 26 ronden had hij een marge van meer dan een halve minuut op Jonas Wintermans, die vanaf de 22ste startpositie een strakke inhaalrace reed. Floris Dullaart zag wederom als derde de finishvlag. “Dit is mijn tweede deelname aan de DRDO, vorig jaar heb ik ook een keer meegestreden in de BMW M3 Cup”, aldus Daan. Hij heeft de smaak te pakken. “Ik wil de rest van het seizoen zo veel mogelijk races meedoen.” Daan van Kuijk, onthoud die naam!

Close racing

Alexander Berger (BMW 130i) moest in de eerste race hard werken voor zijn zege in de Specials-klasse. De Specials Plus-kampioen van 2014 en 2015 reed tot aan de verplichte pitstops, halverwege de race, vlak achter koploper André Seinen (BMW 130i). Na de stops had Berger een comfortabele voorsprong opgebouwd, die hij niet meer uit handen gaf. André van der Laan (BMW 130i) eindigde achter zijn voornaamgenoot als derde.

In de tweede race leek Seinen lange tijd op weg naar de zege. Helaas gooide het pechduiveltje roet in het eten. André van der Laan profiteerde en won de Specials-klasse, gevolgd door de jonge debutant Lucas Groeneveld (Renault Clio Cup). De DRDO-routiniers Pim Kievit en Nick von Dincklage (VW Golf TDi) kwamen, na bijna 53

minuten racen, nog geen vier seconden tekort op Lucas. De derde plek was daarmee voor hen.

Winnende debutant

Ook in de Standaardklasse werd flink gestreden om de ereplaatsen. Raimond van Steen (BMW Compact) wordt dit seizoen bijgestaan door Hans Creemers, de regerend kampioen in de klasse Standaard Plus. In de eerste race leidde het duo tot aan hun pitstop annex rijderswissel. Op dat moment sloeg Robin Vogel toe. Vogel, die we bij de DRDO kennen van de supersnelle VW Golf TDi die hij deelde met Henk Maassen van den Brink, mengde zich deze keer met een Mercedes SLK in de strijd. Na de pitstops lag hij op kop, op de voet gevolgd door de equipe Van Steen – Creemers. Enkele ronden voor de finish wisselden zij toch weer van positie, waardoor Vogel uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats. Han Kolenaar (Mazda MX5) stelde de laatste podiumplek veilig.

De tweede race eindigde in een prooi voor Dirk de Leijer en Leon van Zuilekom (BMW 320d). In het eerste deel van de race vocht de equipe zich naar voren, om vervolgens na de pitstops met succes hun eerste plek te verdedigen. Dat betekende dat de debuterende Dirk meteen op het hoogste treetje van het podium mocht klimmen. “Het was een superrace”, blikte hij tevreden terug. “De volgende keer ben ik weer van de partij.” Raimond van Steen – Hans Creemers (tweede) en Han Kolenaar completeerden het podium van de Standaardklasse.

 

Volgende evenement: dinsdag 23 mei, Circuit Zandvoort

 

Uitslagen:

 

DRDO BMW M3 Cup:

Race 1: 1. Peter Koelewijn, 25 ronden; 2. Cor Euser, op 0.027 sec.; 3. Floris Dullaart, op 0.361.

Race 2: 1. Daan van Kuijk, 26 ronden. 2. Jonas Wintermans, op 38.706 sec.; 3. Floris Dullaart, op 51.477.

 

DRDO Specials Plus:

Race 1: 1. Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek, BMW M3 GTR.

 

DRDO Specials:

Race 1: 1. Alexander Berger, BMW 130i, 25 ronden; 2. André Seinen, BMW 130i, op 11.769 sec; 3. André van der Laan, BMW 130i, op 43.795.

Race 2: 1. André van der Laan, 25 ronden; 2. Lucas Groeneveld, Renault Clio Cup, op 1:02.310; 3. Pim Kievit en Nick von Dincklage, VW Golf TDi, op 1:05.896.

 

DRDO Standaardklasse:

Race 1: Raimond van Steen en Hans Creemers, BMW Compact, 23 ronden; 2. Robin Vogel, Mercedes SLK, op 9.188 sec.; 3. Han Kolenaar, Mazda MX5, op 27.729.

Race 2: 1. Dirk de Leijer en Leon van Zuilekom, BMW 320d, 24 ronden. 2. Raimond van Steen en Hans Creemers, op 21.597 sec.; 3. Han Kolenaar, op 39.120.

 

Globale programma-onderdelen

Begeleiding

Per cursus zijn er 20 coureurs / instructeurs die je begeleiden

Circuittraining

Uitgebreide briefing baankennis door instructeurs

Theorieles

Inns & outs van de regels op en langs de baan

Praktijkles

Met de racewagen de theorie in praktijk brengen op de baan

Lunch

Verzorgde lunch met de medecursisten en instructeurs

Wagenbeheersing

Verschillende soorten voertuigbeheersings techniek

Advies & Coaching

Advies en begeleiding voor vervolgtraject in de autoracerij

Examens

Intensieve kwaliteitstoets met slagingspercentage van 95%

Kalender

11 & 12 February 2020 Inschrijven
26 & 27 March 2020 Inschrijven
23 & 24 April 2019

Vol

25 & 26 June 2019

Vol

24 & 25 September 2019

Vol


Nieuws

Joel Beukers gaat voor Goud!

Seizoen 2019

Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist