Wil jij ook een racelicentie?

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Op volle snelheid over het circuit

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Uitgebelanceerde begeleiding

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Slagingspercentage van 95%

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Gedreven instructeurs met passie voor autosport

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Voor de rest van je leven een betere automobilist

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven

Behaal in 24 uur

Je officiële racelicentie € 999

Negen winnaars tijdens zomers DRDO-spektakel

 

10-07-17 | Zandvoort, 4 juli 2017. De uitslagen van de races van de Dutch Race Driver Organisation laten zich moeilijk voorspellen. Veel rijders maken kans op de ereplaatsen, zoals weer bleek tijdens het vierde evenement van het seizoen op een zonnig Circuit Zandvoort. Maar liefst negen rijders mochten na afloop op het hoogste treetje van het erepodium plaatsnemen. Henrik Hoeffner (klasse Specials Plus) was de enige deelnemer met een dubbelzege.

Voorafgaande aan de gezellige dubbele race op Circuit Zandvoort raceten de deelnemers enkele weken geleden op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps. André Seinen (BMW 130i) won twee keer de Specialsklasse, de equipe Cees Lubbers – Leon Rijnbeek (BMW M3 GTR) pakte twee keer de winst in de klasse Specials Plus.

Robert den Engelsman en Martin de Weerd (VW Golf TDi) grepen de dubbelzege in de Standaardklasse. In de DRDO BMW M3 Cup was de equipe Daan van Kuijk – Wouter Boerekamps succesvol in de eerste race, de tweede manche eindigde in een zege voor regerend kampioen Peter Koelewijn.

Eerste zege Dennis van der Linden

Het seizoen van Dennis van der Linden verliep tot nu toe niet helemaal naar wens. De DRDO BMW M3 Cup-kampioen van 2015 kwam nog niet verder dan een derde plek. De zevende race van het seizoen eindigde voor hem in zijn eerste zege van het seizoen in de DRDO BMW M3 Cup. “Mijn start was slecht”, blikte hij op zijn race terug. “De auto stond niet goed in z’n versnelling, dat kostte veel tijd.”

In het eerste deel van de race streden Peter Koelewijn en de equipe Emile Drummen – Ronald Friederich om de eerste plek in het M3-veld. Het spannende duel eindigde tijdens de verplichte pitstops, toen Koelewijn vanwege zijn vele ‘successeconden’ enkele plaatsen terugviel. Na de stops hadden Drummen – Friederich en Van der

Linden het in de voorhoede met elkaar aan de stok. Dennis zag kans om de leiding over te nemen, hij gaf zijn eerste plek vervolgens niet meer uit handen. De equipe Drummen – Friederich eindigde als tweede, hun beste seizoenprestatie. Klassementsaanvoerder Daan van Kuijk stelde de derde plek veilig.

Spannende titelstrijd

In de eerste helft van de tweede race voerde Peter Koelewijn het BMW M3-veld aan. Ook deze keer moest hij zijn leidende positie afstaan tijdens de pitstops; zijn drie zeges in de eerste zes races leverden hem tientallen ‘successeconden’ op. Floris Dullaart kon daardoor van de tweede plek doorschuiven naar de leidende positie. Dullaart won, voor Koelewijn en de wederom sterk presterende Emile Drummen – Ronald Friederich.

Halverwege het DRDO-seizoen is de strijd om de titel in de BMW M3 Cup razend spannend. Daan van Kuijk leidt, met een voorsprong van één puntje op Peter Koelewijn.

Spannend duel

In de Specialsklasse reden Bas Barenbrug (BMW M3 E36) en het jonge talent Lucas Groeneveld (Renault Clio Cup) 20 minuten lang als aan een touwtje. De strijd om de leiding was leuk om naar te kijken. Wat Lucas ook probeerde, hij zag geen kans om zijn ervaren tegenstander te passeren.

Na de pitstops reed André van der Laan (BMW 130i) op de meest begeerde positie van het veld. De jonge, talentvolle Jaxon Verhoeven (Renault Clio Cup) had André tot aan de finish in zijn vizier, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Barenbrug vierde zijn rentree bij de DRDO met de derde plaats. “Doordat ik veel successeconden had, kon ik mijn eerste plek niet vasthouden”, blikte hij op zijn race terug. “Maar ik heb het naar mijn zin gehad. Het is leuk om weer mee te racen met de DRDO.”

Alexander Berger (BMW 130i) eindigde na meer dan 50 minuten racen als vierde, welgeteld 0,096 seconde achter Bas!

Lucas’ eerste

Lucas Groeneveld heeft al de nodige podiumervaring opgedaan bij de DRDO. Bijgestaan door zijn mentor, autosportmaestro Jaap van Lagen, won hij zijn klasse tijdens de tweede race. Lucas streed in het begin van de race rondenlang met klassementsaanvoerder André Seinen (BMW 130i), Alexander Berger en Jaxon Verhoeven om de tweede plaats, achter raceleider Barenbrug. Na de pitstops annex rijderswissels lag Jaap van Lagen op kop van de Specialsklasse, een positie die hij niet meer uit handen gaf. Na de race was Jaap lovend over zijn protegé. “We zijn als vierde algemeen geëindigd, dat is echt heel goed. Lucas heeft het goed gedaan.”

Bas Barenbrug kwam deze keer als tweede over de eindstreep, voor Alexander Berger die nu wel een podiumplek veiligstelde.

Prachtig duel

De eerste race van de Standaardklasse stond in het teken van een even prachtig als spannend duel tussen de equipe Robert den Engelsman – Martin de Weerd (VW Golf TDi), het duo Egbert Ellenkamp – Michael Blonk (BMW Compact) en Han Kolenaar (Mazda MX-5). De drie streden rondenlang om de tweede plek, achter de koplopers Hans Creemers – Raimond van Steen (BMW Compact). Nadat alle pitstops achter de rug waren, was het Kolenaar die de koppositie had ingenomen. De ervaren DRDO-coureur gaf de leiding niet meer uit handen. Creemers – Van Steen en Ellenkamp – Blonk maakten het podium compleet.

De tweede race werd gewonnen door Hans Creemers en Raimond van Steen. “In de eerste race maakten we een foutje tijdens de pitstops; we stonden te lang stil”, aldus Hans. “Deze keer was onze stop goed en lukte het ons om de overwinning binnen te slepen.” De klassementsaanvoerders Robert den Engelsman en Martin de Weerd

eindigden als tweede, slechts drie seconden voor Kolenaar die deze keer als derde werd afgevlagd.

Twee keer Henrik Hoeffner

Henrik Hoeffner was veruit de snelste in de klasse Specials Plus. Hij startte twee keer vanaf poleposition met zijn even snelle als fraaie BMW M3 E92 en won twee keer zijn klasse. In de eerste race stelde hij zelfs de totaalzege veilig. Nieuwkomer Ralf Willems werd in de eerste race als tweede geklasseerd met zijn Porsche 996 GT3. De equipe Cees Lubbers – Leon Rijnbeek (BMW M3 GTR) stond twee keer op het podium; zij eindigden in de eerste race als derde en in de tweede wedstrijd als tweede.

Pijlsnel

De jonge Daan Pijl maakte, zonder rijbewijs, zijn racedebuut in de DRDO. Hij bestuurde een BMW Compact van autosportlegende Cor Euser. “Hier kan ik veel ervaring opdoen”, wees Daan op de twee races van 50 minuten en de twee trainingen die op het programma stonden. Met een vijfde en een zesde plaats in de Standaardklasse handhaafde hij zich goed in het competitieve veld. “Goed gedaan”, vond ook Cor Euser.

 

Volgende evenement: dinsdag 29 augustus, Circuit Zandvoort

 

Uitslagen:

 

DRDO BMW M3 Cup:

Race 1: 1. Dennis van der Linden, 26 ronden. 2. Emile Drummen – Ronald Friederich, op 16.215 sec.; 3. Daan van Kuijk, op 49.879.

Race 2: 1. Floris Dullaart, 22 ronden; 2. Peter Koelewijn, op 37.418 sec.; 3. Emile Drummen – Ronald Friederich, op 1:11.824.

 

Stand na 8 races: 1. Daan van Kuijk 130 punten; 2. Peter Koelewijn 129; 3. Emile Drummen – Ronald Friederich 105.

 

DRDO Specials Plus:

Race 1: 1. Henrik Hoeffner, BMW M3 E92, 26 ronden. 2. Ralf Willems, Porsche 996 GT3, op 32.040 sec.; 3. Cees Lubbers en Leon Rijnbeek, BMW M3 GTR op 1:16.142.

Race 2: 1. Henrik Hoeffner, 22 ronden. 2. Cees Lubbers en Leon Rijnbeek, op 52.241 sec.

 

Stand na 8 races: 1. Cees Lubbers 118 punten; 2. Henrik Hoeffner 85; 3. Leon Rijnbeek 78.

 

DRDO Specials:

Race 1: 1. André van der Laan, BMW 130i, 25 ronden. 2. Jaxon Verhoeven, Renault Clio Cup, op 5.096 sec.; 3. Bas Barenbrug, BMW M3 E36, op 17.788.

Race 2: 1. Lucas Groeneveld en Jaap van Lagen, Renault Clio Cup, 22 ronden; 2. Bas Barenbrug, op 16.971 sec.; 3. Alexander Berger, BMW 130i, op 18.134.

 

Stand na 8 races: 1. André Seinen, BMW 130i, 135 punten; 2/3. Lucas Groeneveld en André van der Laan 88.

 

DRDO Standaardklasse:

Race 1: Han Kolenaar, Mazda MX-5, 24 ronden; 2. Hans Creemers en Raimond van Steen, BMW Compact, op 9.137 sec.; 3. Egbert Ellenkamp – Michael Blonk, BMW Compact, op 19.604.

Race 2: 1. Hans Creemers en Raimond van Steen, 21 ronden; 2. Robert den Engelsman en Martin de Weerd, VW Golf TDi, op 16.239 sec.; 3. Han Kolenaar, op 19.413 sec.

 

Stand na 8 races: 1. Robert den Engelsman en Martin de Weerd 121 punten; 2. Peter Koopman en Gerard van Schajik, VW Golf TDi, 96; 3. Hans Creemers en Raimond van Steen 91.

Globale programma-onderdelen

Begeleiding

Per cursus zijn er 20 coureurs / instructeurs die je begeleiden

Circuittraining

Uitgebreide briefing baankennis door instructeurs

Theorieles

Inns & outs van de regels op en langs de baan

Praktijkles

Met de racewagen de theorie in praktijk brengen op de baan

Lunch

Verzorgde lunch met de medecursisten en instructeurs

Wagenbeheersing

Verschillende soorten voertuigbeheersings techniek

Advies & Coaching

Advies en begeleiding voor vervolgtraject in de autoracerij

Examens

Intensieve kwaliteitstoets met slagingspercentage van 95%

Kalender

11 & 12 February 2020 Inschrijven
26 & 27 March 2020 Inschrijven
23 & 24 April 2019

Vol

25 & 26 June 2019

Vol

24 & 25 September 2019

Vol


Nieuws

Joel Beukers gaat voor Goud!

Seizoen 2019

Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist