Wil jij ook een racelicentie?

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Op volle snelheid over het circuit

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Uitgebelanceerde begeleiding

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Slagingspercentage van 95%

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Gedreven instructeurs met passie voor autosport

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven
 

Voor de rest van je leven een betere automobilist

In 24 uur je racelicentie

Inschrijven

Behaal in 24 uur

Je officiële racelicentie € 999

DRDO introduceert instapklasse voor beginnende coureurs vanaf 15 jaar

Zandvoort, 29 januari 2016. De nieuwe Standaardklasse van de Dutch Race Driver Organisation is speciaal opgezet voor jonge (kart)coureurs en andere rijders met weinig of geen race-ervaring. De Standaardklasse is betaalbaar, leerzaam en leuk. Meld je aan en sta op 26 april aan de start op Circuit Park Zandvoort!  

Autoracen is voor bijna iedereen bereikbaar. Dat bewijst de Dutch Race Driver Organisation al sinds 2011. De nieuwe Standaardklasse legt de drempel nog lager. “De klasse is het logische vervolg voor iedereen die net een racelicentie heeft gehaald”, vindt medeorganisator Danny van Dongen.

De Standaardklasse staat open voor betaalbare raceauto’s die zich al jarenlang  hebben bewezen. Danny: “Denk bijvoorbeeld aan de Suzuki Swift Cup-auto en de bekende raceversies van de Mazda MX-5, BMW Compact 1,8 en Seat Ibiza TDi. Elke toerwagen met een pk-gewicht verhouding vanaf 6,5 is welkom.”

De DRDO gaat de beginnende coureurs helpen om van hun racedebuut een succes te maken. “Onze ervaren rijderscoaches helpen elke deelnemer met adviezen”, aldus Danny’s collega Dillon Koster. “Zo word je in korte tijd een betere, snellere coureur.”

Betaalbaar racen

Het kostenplaatje is aantrekkelijk, rekent Dillon voor. “Een heel seizoen racen met een Suzuki Swift kan al vanaf circa 4.000 euro. In dat geval deel je je eigen auto met een andere rijder, zodat je ook de kosten deelt. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een professioneel team, met eigen raceauto’s en een eigen pitcrew. Wij rekenen de mogelijkheden graag voor.”

Vanaf 15 jaar

De Standaardklasse is de ideale instapklasse voor jonge karters die door willen groeien naar de autosport. Coureurs vanaf 15 jaar zijn welkom om mee te doen, ervaring op te doen en plezier te maken.

Om de overstap van de kartsport naar de autosport makkelijker en succesvoller te maken, werkt de Dutch Race Driver Academy al jarenlang intensief samen met Chrono Karting. Chrono Karting organiseert onder meer Nederlandse kartkampioenschappen, onder auspiciën van de KNAF, en is de organisatie achter de Dutch Karting School. “De Standaardklasse biedt weer nieuwe perspectieven voor kartcoureurs die naar de autosport willen overstappen. Karting meets autosport!”, aldus Gaby van de Burgt van Chrono Karting.

Over de DRDO

De DRDO (www.drdo.nl) organiseert sinds 2011 laagdrempelige races. Het seizoen 2016 telt zeven evenementen (veertien races) op Circuit Park Zandvoort (vijf keer) en de circuits van Zolder en Assen. De DRDO is betaalbaar, competitief en gezellig. Bovendien is de DRDO zeer geschikt voor rijders met een drukke baan of een eigen bedrijf. De evenementen op Circuit Park Zandvoort beginnen bijvoorbeeld pas in de namiddag, desondanks staan er twee races van elk 50 minuten en twee trainingen op het programma.

Iedereen met een racelicentie, van debutant tot ervaren coureur, is welkom. De uitdagende BMW M3 Cup is de snelste klasse. De Cup wordt verreden met een speciaal voor de DRDO ontwikkelde raceversie van de BMW M3 E46. De Specialsklasse staat open voor toerwagens met een  pk-gewicht verhouding van minimaal 5,0, voor de klasse Specials Plus is dat 3,75.

Heb je nog geen racelicentie? Bij de Dutch Race Driver Academy (www.drda.nl) haal je je KNAF-licentie in 24 uur!

Globale programma-onderdelen

Begeleiding

Per cursus zijn er 20 coureurs / instructeurs die je begeleiden

Circuittraining

Uitgebreide briefing baankennis door instructeurs

Theorieles

Inns & outs van de regels op en langs de baan

Praktijkles

Met de racewagen de theorie in praktijk brengen op de baan

Lunch

Verzorgde lunch met de medecursisten en instructeurs

Wagenbeheersing

Verschillende soorten voertuigbeheersings techniek

Advies & Coaching

Advies en begeleiding voor vervolgtraject in de autoracerij

Examens

Intensieve kwaliteitstoets met slagingspercentage van 95%

Kalender

11 & 12 February 2020 Inschrijven
26 & 27 March 2020 Inschrijven
23 & 24 April 2019

Vol

25 & 26 June 2019

Vol

24 & 25 September 2019

Vol


Nieuws

Joel Beukers gaat voor Goud!

Seizoen 2019

Titelstrijd DRDO traditioneel in de laatste race beslist